Categories
Artist

Gim Kordon

Photo: Pia Koskimaa

Vuonna 2014 kehutun debyyttialbumin “Ei ole helppoo” julkaissut helsinkiläinen indierock-yhtye Gim Kordon julkaisee vihdoin uutta musiikkia, uusi single “Joskus mä pelkään” julkaistaan maailmanlaajuisesti perjantaina 31.7.2020.

Gim Kordon soitti ensimmäisen keikkansa Kuudes Aisti -indiefestivaaleilla Helsingissä, samoilla festivaaleilla esiintyi myös Sonic Youth -legenda Kim Gordon, jolle bändin nimi luonnollisesti onkin kunnianosoitus (Kim Gordon sai festivaaleilla myös Gim Kordon -pinssin).

90-lukuisen kitaravetoista amerikkalaista vaihtoehtorockia, Suomirockia, punkia ja herkän naivistista runoilua musiikissaan sekoittavan yhtyeen debyyttialbumi nousi ilmestyessään Suomen albumilistan sijalle 13. ja bändi esiintyi kotimaan merkittävimmillä festivaaleilla, kuten Flow Festival ja Sideways sekä lämmitteli amerikkalaista vaihtoehtolegenda Superchunkia. Debyytin jälkeen bändi julkaisi vuonna 2015 Vieläkin on ikävä -singlen, mutta telakoitui jäsenten työkiireiden takia muutamaksi vuodeksi.

Nyt kuusi vuotta debyyttialbuminsa jälkeen Gim Kordon on vihdoin täällä taas, bändin alkuperäisen basistin Lasse Kiehelän keskittyessä enemmän jalkapallovalmennukseen ja muihin bändeihinsä, kuullaan uutena basistina Janne Nissilää, joka on tuttu muun muassa Elias Gouldin, Graciaksen ja Vestan yhtyeistä, mutta myös laulaja-kitaristi Aleksi Pahkalan vanha bändikaveri Mummypowder ja The Duplo! -yhtyeistä. 

“Joskus mä pelkään on kulkenut bänditreeneissä työnimellä The Posies, siinä on selkeästi viitteitä meidän kaikkien lempiyhtyeemme kulta-ajoista. Hauskaa on myös se, että tutustuin Janneen ensimmäistä kertaa The Posiesin keikalla Helsingin Tavastialla 1996, myös rumpali Alexandros Karoutsosiin tutustuin samoihin aikoihin” -kertoo Pahkala uudesta singlestään.

Joskus mä pelkään on pyhässä yksinkertaisuudsessaan rempseän energisesti voimaannuttava kolmiminuuttinen powerpop-ralli, jolla namedropataan genren legenda Paul Collinsin The Beat -yhtyeen kappale “I Don’t Fit In”.  Kansitaiteesta vastaa yhtyeen hovitaiteilija Aki Luomanpää.

Gim Kordon valmistelee parasta aikaa odotettua kakkosalbumiaan, sen on tarkoitus ilmestyä alkuvuonna 2021.

Keikkamyynti/ Booking: 
Joose Berglund / Stupido Booking
joose@stupido.fi 
http://www.stupido.fi

gimkordon.com
Facebook
Instagram
Twitter
Spotify
Apple Music
Amazon Music
Promo pictures by Pia Koskimaa

Directed by Juho Karhu

English:

Having released their debut album Ei ole helppoo (“It’s Not Easy”) back in 2014, Helsinki-based indie rock band Gim Kordon are finally releasing new material again. The international release of their new single Joskus mä pelkään (“Sometime’s I Fear”) took place on Friday 31 July 2020.

Gim Kordon performed their first gig at the Kuudes Aisti indie festival in Helsinki in 2012, which was headlined by Sonic Youth legend Kim Gordon. The band’s name is naturally an homage to the lead singer (who was also given a Gim Kordon pin at the festival).

With music that mixed ‘90s-inspired guitar-based American alternative rock with Finnish rock, punk and sensitively primitive poetics, the band reached number 13 on the Finnish charts with their debut album and played at the biggest Finnish festivals, including Flow Festival and Sideways. Gim Kordon also warmed up for American alternative legends Superchunk. Following their debut album in 2014, the band released the single Vieläkin on ikävä (“I Still Miss You”) in 2015, after which the band members took a break for several years due to work commitments.

Now, six years after the release of their debut album, Gim Kordon is back again. While the band’s original bassist, Lasse Kiehelä, is focusing more on his work as a football trainer and on his other bands, his place is being taken by new bassist Janne Nissilä, who has played with Elias Gould, Gracias and Vesta; he is also the former bandmate of singer-guitarist Aleksi Pahkala from the days of Mummypowder and The Duplo!

“Joskus mä pelkään was originally referred to by its working title The Posies during band practices; it has clear references to the golden age of our favourite band. It’s also fun that I met Janne for the first time at The Posies’ gig at the legendary Tavastia club in Helsinki in 1996, and I also got to know drummer Alexandros Karoutsos around the same time,” says Aleksi Pahkala about the new single.

In all its pure simplicity, Joskus mä pelkään is an energising three-minute piece of power pop that name-drops the piece I Don’t Fit In by Paul Collins of The Beat, a legend in the genre. The cover art has been designed by the band’s appointed artist Aki Luomanpää.

Gim Kordon is currently working on their long-awaited second album, which is planned for release in early 2021.